Klantverhaal van Fred van der Molen

Klantverhaal Fred van der Molen

"Waar haal jij die kracht vandaan…?"

Ik ben in september 2015 begonnen met fit20 bij Ron Jobing in Groningen. Een aantal jaar geleden heb ik een zware knieblessure opgelopen, en mede daardoor had ik ook regelmatig rugpijn. Mijn arts raadde mij aan om krachttraining te doen voor mijn knie. Dat heb ik ook lang trouw gedaan, 3 avonden in de week. Op een gegeven moment kwam de klad daar wat in en ik kreeg inderdaad weer pijn in mijn knie en rug. Toen hoorde ik van fit20 en ik kon het natuurlijk niet geloven. Toch ben ik het gaan doen en na 4 tot 5 weken fit20 had ik minder last van knie en rug. Na 8 weken was het compleet weg!

Ik kan zonder meer zeggen dat ik nu, met 20 minuten trainen in de week, door de High Intensity Training van fit20, dezelfde en soms zelfs betere resultaten heb als toen ik 3 uur in de week trainde. Ik merk dat ik meer spierkracht heb en een betere conditie. Ik sta er zelf versteld van!

Ik train met mijn hond al jaren, agility/behendigheidstraining. Daarvoor moet je vaak samen met de hond door een zandbak rennen. Na een paar uur trainen was ik altijd achter de adem. Nu was ik voor het eerst bij de hondentraining sneller dan mijn hond en ik was niet buiten adem. Mijn trainers vroegen mij: “Waar haal jij die kracht vandaan…?”. Toen heb ik ze over fit20 verteld.

Ik merkte het ook in Oostenrijk tijdens onze wandelvakantie. Mijn vrouw liep altijd harder dan ik de berg op. Maar deze keer zei ze: “Loop niet zo hard!”…Inmiddels doen we samen fit20. Mijn vrouw had onderrugpijn en dat is sinds we bij fit20 trainen heel erg verbeterd.

Ik heb een taxibedrijf. Dan sjouw je natuurlijk vaak met koffers, zo ook tijdens het jaarlijkse Eurosonic festival in Groningen. Dan komen muziek delegaties uit de hele wereld en rijd ik ze met mijn taxibus naar hun plaats van bestemming. Ik til dan de hele dag door koffers. Vroeger, voor fit20, was ik na zo’n dag achter de adem. Nu is dat niet meer zo, en ik ben na die hele dag sjouwen ’s avonds zelfs gewoon naar mijn hondenbehendigheidstraining gegaan.

Laatst sprak ik een kameraad die karate doet. Hij geloofde niet dat ik zo veel baat kon hebben met maar 20 minuten trainen per week. Ik heb hem bij -wijze van spreken- gewoon meegesleurd in de taxi en ben naar Ron gereden. Na 2 minuten op de chest press keek hij me aan en hij was zo’n beetje kassie wijlen…

Fred van der Molen (52 jaar) eigenaar taxibedrijf www.comfortabelpersonenvervoer.nl


Ben je al klant van fit20? Beoordeel ons dan op Facebook:

Wij ontvangen graag 5 sterren of schrijf je feedback wat er verbeterd kan worden.

Alvast bedankt!